Vill du veta mer?

  Detta formulär är skyddat med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.

  Hållbarhet – viktigt och komplext

  Det ställs allt större krav på företag att ha kontroll på hållbarhetsfrågor i produktionen av textil, från råvara till färdig produkt. Myndigheter, affärspartners och konsumenter vill veta vilka hållbara initiativ och åtgärder som företag gör.

  Inom ramen för REACH (den europeiska kemikalielagstiftningen) ska man till exempel kunna informera om eventuellt innehåll av farliga kemikalier i produkterna. Därför är frågor som rör råvaruursprung, kemikaliehantering vid materialtillverkning och arbetsförhållanden i fabrikerna högst relevanta för alla som bedriver någon form av textil handel.

  Vad företag ska fokusera på och hur de ska göra rätt är emellertid både svårt och komplext. I dag finns det fler miljömärkningar, initiativ och standarder än någonsin som bidrar till att företag kan få bättre kontroll över sin försörjningskedja. Men i vilken ände ska man börja? Vilka märkningar ska man välja och hur arbetar man med dem? Textilimportörerna hjälper dig att bena ut begreppen. Via nyhetsbrev, seminarier och rådgivning hjälper vi dig att komma vidare i ditt företags hållbarhetsarbete.

   Vill du veta mer?

   Detta formulär är skyddat med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.